hotness 59
Mavrik-Pro Cover
News

De StrikerVR Mavrik-Pro is heel erg cool, maar ook heel erg duur

Gepost door

Hoewel de meningen erover verdeeld zijn, zijn er velen die geloven dat virtual reality de toekomst van gaming is. Ondergetekende ziet dat pad wel, maar ziet ook een hele hoop hobbels op deze hele lange weg.

Een van de redenen daarvoor, is dat zicht en gehoor de enige zintuigen zijn die echt gestimuleerd worden in virtual reality. De tast is er niet en dat laat controls vaak zweverig aanvoelen en maakt bijvoorbeeld een vuurwapen mikken er niet makkelijker op. StrikerVR poogt hier iets aan te doen en heeft nu de Mavrik-Pro uitgerold voor fans van shooters.

Deze zwart-groene accessoire is uitgerust met drie dynamische haptic engines, die ervoor moeten zorgen dat je niet enkel het gevoel hebt dat je een wapen in de hand hebt, maar ook zaken als terugslag kunt voelen voor een veel realistische ervaring dan op dit moment mogelijk is. Dit ondersteunt hij bovendien op alle grote VR-platformen, dankzij vervangbare onderdelen die gekoppeld kunnen worden aan de verschillende brillen. Tegelijkertijd heeft het ook de optie om handen te herkennen en tracken, zodat je handsignalen kunt gebruiken om bijvoorbeeld een deur open te doen. Dit alles is bovendien zonder draad en op een batterij die zestien uur meegaat na één uur laden.

Nu hoor ik je denken: waar zit het addertje onder het gras? Dit klinkt immers te mooi om waar te zijn. Helaas is dat ook zo. Want hoe cool de Mavrik-Pro ook is, het is geen device dat de reguliere consument snel in huis zal gaan halen. Al deze toeters en bellen komen met een prijskaartje van maar liefst € 934,95 exclusief accessoires. Zou de Kerstman dat kunnen missen?

Mavrik-Pro

0 reacties op "De StrikerVR Mavrik-Pro is heel erg cool, maar ook heel erg duur"