hotness 0
News

Deze Pokémon-kaart leverde bijna twee ton op

Gepost door

Dat verzamelobjecten soms enorm veel waard kunnen worden door de jaren heen is algemeen bekend. Voor sommigen is het zelfs de reden dat ze überhaupt verzamelen. Maar zoveel als dat een Pikachu Illustrator-kaart nu heeft opgebracht op een veiling in New York zie je niet vaak.

Deze kaart, die in 1998 werd weggegeven als de prijs van de CoroCoro Comic Illustration Contest, wordt gezien een van de, zo niet dé, zeldzaamste Pocket Monster-kaarten ter wereld. Dit komt enerzijds doordat niemand exact weet hoeveel exemplaren er zijn en anderzijds omdat de staat en locatie van de meeste niet bekend is. Wat we enkel weten is dat het minder dan veertig kaarten zijn, dus maximaal 39 stuks. Er een in goede staat tegenkomen is dan ook een zeldzaamheid.

Mede hierdoor werden exemplaren van deze kaart in het verleden al eens verkocht voor $55.000 en ruim $100.000, maar dat is niets in vergelijking met de $195.000 die een verzamelaar bij een recente veilig voor een exemplaar wilde neerleggen. Helaas heeft ondergetekende nog altijd geen exemplaar in zijn verzameling zitten.

 

0 reacties op "Deze Pokémon-kaart leverde bijna twee ton op"