hotness 0
Final Fantasy 16
News

Final Fantasy 16 krijgt een Braziliaans leeftijdsadvies van 16+

Door sex scenes en gewelddadige content is het advies in Brazlië niet geschiktvoor kinderen

Gepost door

Het Braziliaanse Ministerie van Justitie heeft zijn leeftijdsadvies vrijgegeven voor Final Fantasy XVI en die is niet voor de poes. De tekst bevat met name een inhoud die omschrijft dat de game misschien milde seksscènes bevat, maar ook aanstootgevend materiaal als drugs, geweld met wapens, bloed, martelingen en lijdende slachtoffers.

Hoewel ik de tekst vertaald heb gezien op Reddit en er mogelijk vertaalfoutjes gemaakt zijn, kan alsnog worden gezegd dat het oordeel van de Braziliaanse overheid niet mals is.

De verzachtende omstandigheden die worden genoemd zijn dat de sex scenes niet volledig worden getoond en dat gewelddadige content door de regie in scenes vaak wordt verzacht.

De verzwarende omstandigheden zijn echter pikant te noemen. Geweld met wapens, bloed, bewust doden, marteling, het lijden van slachtoffers, drugs, prostitutie en haatmisdrijven vallen onder deze categorie.

Hoe ze in Brazilië aan dit oordeel komen en wat ze precies hebben gezien wordt verder niet genoemd. Of ze in Brazilië strenger omgaan met ratings dan bijvoorbeeld Nederland en België valt te bezien. Sinds 2013 is Brazilië deelnemer van de International Age Rating Coalition (IARC), waar ook PEGI, het Europese systeem, deel van uitmaakt.

Volgens een artikel in PlayStation LifeStyle zou nieuws over de release-datum bekend worden gemaakt nadat Brazilië zijn leeftijdsadviezen gepubliceerd heeft. Dezelfde website spreekt dan ook de verwachting uit dat meer informatie over de release bekendgemaakt zal worden tijdens The Game Awards op 8 december.

0 reacties op "Final Fantasy 16 krijgt een Braziliaans leeftijdsadvies van 16+"