hotness 0
Gran Turismo 7
News

Geruchten dat Gran Turismo 7 op de PC zou verschijnen lijken niet te kloppen

Kazunori Yamauchi is er niet mee bezig

Gepost door

De afgelopen dagen waren er wat geruchten rond een eventuele PC-versie voor de PlayStation exclusive Gran Turismo 7. Nu heeft het brein achter de franchise Kazunori Yamauchi in een interview met de website dengekionline.com verteld dat er geen kans is dat dit ooit zou gebeuren.

De website waar het interview werd gegeven is in het Japans, maar gelukkig zijn de sappige details van het interview genoteerd in een Engelse vertaling door de schrijver van het artikel.

Vraag van de interviewer:
"Het lijkt erop dat je de overzeese (niet Japanse) media hebt verteld dat je onderzoek doet naar de ontwikkeling van een PC-versie van GT. Is dit waar?"

Het antwoord:
"Dat is niet waar. Wat een PC-versie betreft: ik heb als antwoord gegeven dat het niet zo is dat ik als ontwikkelaar niet naar alle mogelijkheden en kansen heb bekeken. Dit betekent dat de mogelijkheid niet op nul staat, maar als je me vraagt of ik iets concreets doe, dan is mijn antwoord dat ik niets doe."

Hoewel de tekst vrij cryptisch is, komt het er wel eigenlijk op neer dat de ontwikkelaar opties heeft overwogen, maar dat ze het niet gaan doen. Dat de geruchten er zijn zal tegenwoordig geen verrassing meer mogen heten. Veel PlayStation exclusives worden tegenwoordig geport naar de PC en zijn ook vaak zeer goede ports. Zo komt begin volgend jaar The Last of Us 1 naar de PC en zijn God of War en Days Gone zelfs zeer goed te spelen op de Steam Deck.

Gran Turismo 7 zal echter alleen exclusief voor de PlayStation blijven. Hoewel critici zeer positief waren over de game, werd het enthousiasme steeds kleiner toen bleek dat er zeer veel microtransacties beschikbaar waren, zodat je urenlange progressie kon overslaan door gewoon die auto die je wilt hebben te kopen.

0 reacties op "Geruchten dat Gran Turismo 7 op de PC zou verschijnen lijken niet te kloppen"