hotness 0
News

Meerjarige samenwerking tussen EA Sports en LaLiga is een feit

Gepost door
op

De grote game publisher Electronic Arts heeft aangekondigd dat ze een akkoord hebben met een heuse grootheid in de voetbalwereld. Er is een meerjarig contract getekent met niemand minder dan LaLiga, de Spaanse voetbalcompetitie, die dieper gaat dan ooit. Voor de competitie van 2023/2024 zullen alle namen, logo's en visuele elementen tot in details overgenomen worden in de voetbalgame. En dit is niet alleen voor de hoofdcompetitie en tweede competitie. Ook voor LaLiga Promises (het jeugd tournement) en eLaLiga (e-sports variant) zullen allemaal worden toegevoegd.

Bij EA Sports zien ze het helemaal zitten:

"EA SPORTS FC zet zich in om de meest authentieke en meeslepende ervaringen in het wereldwijde voetbal te bieden. Onze innovatieve nieuwe samenwerking met LaLiga verhoogt die ambitie verder en verstevigt de positie van beide organisaties in het centrum van de voetbalcultuur”, aldus David Jackson, VP Brand, EA SPORTS FC. "Het zichtbare bereik en de schaal van deze samenwerking is zinderend, net als de mogelijkheid om ongelooflijke ervaringen voor fans te leveren door middel van in-game innovatie, interactief entertainment en grassroots-initiatieven."

"We zijn verheugd om samen te werken met een wereldwijde leider in voetbalfandom om onze fans beter in contact te brengen met hun favoriete clubs, spelers en LaLiga-competities", aldus Nick Wlodyka, SVP & GM van EA SPORTS FC. "De bijdragen van LaLiga aan ons EA SPORTS FC-portfolio zullen enorm zijn, niet alleen vanuit een visueel aspect, maar ook door technologische en game-ontwikkelingsverbeteringen, waardoor de lijnen tussen de echte en virtuele wereld van voetbal verder vervagen."

Ook bij het bestuur van LaLiga wordt positief gereageerd op de ontwikkelingen.

"EA SPORTS vertegenwoordigt het topje van de ijsberg van interactieve voetbalervaringen, terwijl LaLiga voorop loopt in echte voetbalcompetities met ongeëvenaarde persoonlijke, uitgezonden en digitale fan-ervaringen", zegt Javier Tebas, President van LaLiga. "We zijn al jaren strategische partners geweest met EA SPORTS en deze uitgebreide overeenkomst is een verbintenis om het volgende niveau van innovatie te bieden aan alle voetbalfans, een fusie tussen de virtuele en echte wereld van voetbal.”

"Deze samenwerking met EA SPORTS zal de manier waarop over de hele wereld van voetbal wordt genoten echt veranderen", zegt Óscar Mayo, uitvoerend directeur van LaLiga. "Bovendien toont de samenwerking aan dat LaLiga een wereldwijd merk is. Een bewijs van het succes van onze competitie om internationaal contact te maken met fans."


 

0 reacties op "Meerjarige samenwerking tussen EA Sports en LaLiga is een feit"