Minecraft voor kinderen? Niet meer in Zuid-Korea

Minecraft
18-11-2011 (PC), 7-10-2011 (Android), 17-11-2011 (iOS), 9-5-2012 (360), 17-12-2013 (PS3), 3-9-2014 (PS4), 5-9-2014 (X1), 15-10-2014 (Vita) en 17-12-2015 (Wii U)
Adventure
ja
PC, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3, Wii U, Xbox 360

Hoewel populair bij volwassenen, is Minecraft een game die men name bij een jonger publiek niet meer weg te denken is. Behalve als dat jongere publiek woonachtig is in Zuid-Korea...

Daar zullen spoedig enkel zij die negentien jaar of ouder zijn nog tijd kunnen doorbrengen in het blokkenparadijs, dankzij een nogal bizarre zet van Microsoft. Om die zet te begrijpen is echter wat context nodig.

In Zuid-Korea geldt een wet die stelt dat kinderen tussen middernacht en zes uur in de ochtend geen videogames mogen spelen. Dit is gedaan zodat ze voldoende rust krijgen en hun schoolprestaties er niet onder lijden. Maar het daadwerkelijk naleven van de wet ligt bij degene die de spellen maken, waardoor soms extreme maatregelen worden bedacht. Zo schreven we eerder al over de rondom verontrustende oplossing die Tencent heeft bedacht in China om te controleren of spelers in deze uren wel oud genoeg zijn.

Microsoft staat voor hetzelfde dilemma, maar besloot gelukkig niet de privacy van diens spelers grof te schenden om aan deze regels te voldoen. In plaats daarvan kun je enkel nog een Xbox Live-account aanmaken als je minimaal negentien jaar oud bent. Dat is echter niets nieuws, daar deze wetgeving niet pas recent gelanceerd is. Pas nu gaat het echter Minecraft treffen. In die game kan je namelijk ook met een Mojang-account inloggen, waar geen leeftijdsbeperking aan zit. Maar die optie komt spoedig te vervallen, waardoor Minecraft plotseling enkel nog door volwassenen gespeeld kan worden.

Dat dit permanent is lijkt overigens onwaarschijnlijk, daar Microsoft heeft aangegeven te kijken naar een oplossing voor de lange termijn. Dat deze stap al wordt gezet terwijl deze oplossing er nog niet is, is dan ook verwonderlijk te noemen.

Discord

EnquĂȘte
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties

Games Headliner