hotness 0
Battlefield 2042
News

Ontwikkelaars Battlefield 2042: "Geef onze game een tweede kans"

En nu is het misschien wel de juiste tijd

Gepost door

Om te zeggen dat Battlefield 2042 een niet echt succesvolle launch heeft gehad, is nogal een understatement. De lancering ging gebukt onder veel bugs en zelfs de hardcore fans van de serie konden het niet meer opbrengen om tijd te spenderen in deze over-ambitieuze game. Nu vragen diverse ontwikkelaars in een interview op pcgamer.com om een tweede kans.

DICE is hard bezig om zijn imago weer een beetje te repareren met een charme-offensief. Zo is dit weekend via Steam en op de Xbox de game gratis te spelen, is hij beschikbaar op Xbox Game Pass Premium en toegevoegd aan EA Play.

"We hebben de game nu op een plaats gekregen, waarvan het team er klaar voor is om meer spelers uit te nodigen", vertelt de senior producer Ryan McArthur aan Tyler Wilde van pcgamer.com." We waren hier niet vanaf het begin. Wij geloofden niet dat het eerlijk was om nieuwe spelers naar een game te brengen waar de verwachtingen niet voldeden aan wat de bedoeling was. Maar we zijn er nu. Ik denk dat dit een goed punt voor ons is. We willen echter, vanuit het live service perspectief, meer blijven doen. Deze game moet nog beter zijn."

Tijdens de ontwikkeling was het doel om zo innovatief mogelijk te zijn volgens de senior producer. De game verloor echter de fundering van een Battlefield game. "De game voelde heel erg chaotisch aan. Chaos kan leuk zijn, maar je moet er wel een strategie op los kunnen laten. Eén grote chaos op zichzelf is niet echt plezierig."

De ontwikkelaars hopen dat uiteindelijk Battlefield 2042 hetzelfde zal worden bekeken als Battlefield 4. Toen in 2013 deze tactische shooter lanceerde was de reactie ook niet mals. Veel elementen die zeer ambitieus waren, werkte simpelweg niet goed genoeg. Pas in de maanden daarop werd, door veel updates en hier en daar wat features te schrappen, de game beetje bij beetje beter.

Kortgeleden is het derde seizoen gelanceerd, waarbij een nieuwe map is geïntroduceerd. In het begin van volgend jaar zal dan het vierde seizoen komen met ook weer nieuwe content en DICE heeft ook aangekondigd dat er later in het jaar een vijfde seizoen zal komen.

0 reacties op "Ontwikkelaars Battlefield 2042: "Geef onze game een tweede kans""