hotness 0
The Callisto Protocol
News

PC versie van Callisto Protocol is beter speelbaar na Day One Patch

Maar het was een slechte openingsdag

Gepost door

The Callisto Protocol heeft gisteren een tumultueuze releasedag gekregen. Op Steam regende het klachten van gamers die zacht gezegd niet heel tevreden waren met de performance van de game. De game stotterde heel erg veel en bleek enorm veel moeite te hebben om zijn grafische pracht en praal op het beeldscherm ten toon te stellen. Het is inmiddels een dag later en een Day One patch is uit die effect heeft. Langzaamaan druppelen de berichten binnen dat een groot deel van de problemen opgelost zijn.

De makers van de game hadden gisteravond via Twitter aangekondigd dat een patch onderweg is en uiteindelijk is die ook een paar uur later uitgekomen.

De game kan worden gezien als de spirituele voorloper van de inmiddels legendarische Dead Space, deze horror was voor mij de eerste en heeft mij behoorlijk de stuipen op het lijf gejaagd. De verwachtingen waren dan ook hoog voor deze game, maar helaas was het op moment van release voor PC gamers niet zo positief. Door de manier hoe shaders opgebouwd worden in Unreal Engine 4 en nog een paar andere keuzes die gemaakt zijn tijdens de ontwikkeling van de game draaide de game als een donderwolkje. Ook al had je de rekenkracht van het Nederlands weerstation gehad, de performance zou niet al te best zijn.

Ook de performance van de Xbox series X is hier en daar niet altijd even vloeiend, maar de klachten waren stukken minder groot dan op de PC. Aan de hand van de berichten die over de game te lezen is de game het beste te spelen op de PlayStation 5.

0 reacties op "PC versie van Callisto Protocol is beter speelbaar na Day One Patch"