hotness 15
Phil Spencer Cover
News

Phil Spencer bevestigt dat meer games naar PlayStation en Switch komen

Halo en Forza zijn niet onmogelijk

Gepost door

In een recent bezoekje bij IGN Live, heeft Xbox-hoofd Phil Spencer bevestigt dat na games als Grounded, Hi-Hi RUSH, Pentiment en Sea of Thieves meer games naar PlayStation en Switch zullen komen. ''Je gaat meer van onze games zien op meer platformen en wij zien dat gewoon als een voordeel voor de franchises.''

Natuurlijk wisten we al dat games van Xbox naar PlayStation en Switch komen, daar dit het geval is met Call of Duty: Black Ops VI en alles wat voortvloeit uit Minecraft. Dit zijn echter grote franchises die reeds een basis hadden op die platformen voor Microsoft de ontwikkelaars erachter opkocht. Daar hoeft het echter niet te blijven. Want hoewel Spencer zich niet heeft laten verleiden tot het noemen van namen, is er een insider die aanhaakt op het nieuws.

Nate the Hate, soms ook bekend als NateDrake, heeft herhaaldelijk details over de plannen van Xbox gelekt en geeft aan dat hij inderdaad ook heeft gehoord dat Xbox groots wil inzetten op de PlayStation 5 in de nabije toekomst. Met welke games ze dat willen doen, daar doet hij nog onderzoek naar, maar hij laat weten dat grote franchises als Halo en Forza niet onmogelijk zijn, iets wat Jez Corden van Windows Central recent ook al benoemde.

Één game die hij wel specifiek benoemde, was Starfield. Die game is nu nog exclusief voor Xbox en PC en een directe port ligt op dit moment nog niet in het verschiet. Echter het lijkt aannemelijk dat een complete edition, met daarbij de Shattered Space DLC, na een periode van exclusiviteit eind 2025 naar PlayStation 5 zou komen.

0 reacties op "Phil Spencer bevestigt dat meer games naar PlayStation en Switch komen"