hotness 0
News

Phil Spencer reageert op ''PlayStation Game Pass''

Gepost door

Phil Spencer, hoofd van Xbox, heeft gereageerd op geruchten dat Sony zou werken aan diens eigen versie van Xbox Game Pass. In een interview met IGN noemt hij het ''onvermijdelijk'' en ''de juiste zet''.

Wanneer het onderwerp ter sprake komt, verklaart Spencer tegenover het mediums Ryan McCaffrey ''Zoals je weet zijn veel dan deze dingen met elkaar verbonden. Van backwards compatibility tot het bouwen van een verzameling games die we kunnen opbouwen om tegelijkertijd op PC en console uit te brengen. Wetende dat Game Pass gaat komen en dat we het naar meerdere platformen willen brengen, stapelen dat soort beslissingen zich logischerwijs op.

Ik bedoel niet te zeggen dat wij het allemaal weten, maar ik denk dat het juiste antwoord is om je klanten toe te staan om de games te spelen die ze willen spelen, waar ze willen spelen en om ze de keuze te geven over hoe ze hun verzameling opbouwen, en transparant te zijn over wat onze plannen zijn op het gebied van PC- en cross-gen-initiatieven en andere dingen. Dus wanneer ik hoor dat andere dingen doen als Game Pass of porten naar PC klinkt mij dat logisch, want ik denk dat dat het correcte antwoord is.

Ik zie het niet echt als validatie,'' zegt Spencer wanneer Ryan vraagt of hij Sony's zet om Game Pass te emuleren als bevestiging van Microsofts keuzes ziet. ''Eigenlijk, wanneer ik met onze teams praat, zeg ik dat het onvermijdelijk was. Dus voor ons betekent dat we moeten doorgaan met innoveren, doorgaan met wedijveren, want de dingen die we doen, zijn mogelijk voordelen die we nu hebben, maar ze zijn gewoon gebaseerd op dat wij als eerste gingen, niet op dat we iets gemaakt hebben wat niemand anders zou kunnen maken.

Ik vind het leuk, want het voedt onze energie als we kijken naar wat de volgende dingen zijn waar we aan zouden moeten werken. Want ik denk dat het juiste antwoord is dat je geweldige games moet verschepen, ze naar PC moet verschepen, ze op console moet verschepen, ze naar de cloud moet verschepen en vanaf dag één in het abonnement moet hebben. En ik verwacht dat dat is wat de concurrentie gaat doen.''

Dit zou overigens niet de eerste keer zijn dat Sony Microsofts voorbeeld volgt in recente jaren. PC-ports van titels als Days Gone, Horizon: Zero Dawn en God of War komen nadat Microsoft al jaren hun spellen naar PC brengt, terwijl ook cross-play en cross-buy deels gepopulariseerd zijn door Xbox. Al is het moeilijk om te zeggen wie daar precies de trend heeft gezet. Backwards compatibility is ook een belangrijk onderwerp in deze generatie en daarop heeft Microsoft zeker een voorsprong. De PS5 kan enkel PS4 games spelen, al wordt naar verluidt ook gewerkt aan PS3. Misschien dat we tegen die tijd een nieuw citaat van Phil mogen plaatsen.

Ondertussen is Xbox al meer in het nieuws vandaag, met een schokkende overname die die van Bethesda doet verbleken.

0 reacties op "Phil Spencer reageert op ''PlayStation Game Pass''"