hotness 0
News

Pokémon: Sword & Shield heeft geen National Dex

Gepost door

In de recente Nintendo Direct over Pokémon: Sword & Shield hebben we al een hoop geleerd over de eerste Pokémon-games van de achtste generatie, maar natuurlijk is toen verre van alles gezegd. Game Producer Junichi Masuda kwam daarom op bezoek bij Nintendo Treehouse om meer informatie met ons te delen.

De interessantste uitspraak die hij daar deed, is er een die fans van het eerste uur rauw op hun dak zal gaan vallen. Toen men het over Pokémon: Home had, bleek namelijk dat niet elke Pokémon van de eerste zeven generaties kan worden overgezet naar Sword & Shield.

Hoeveel Pokémon precies bruikbaar zullen zijn in Sword & Shield weten we op dit moment niet, maar we weten wel wat de beperkingen zijn. De enige Pokémon die kunnen worden overgezet, zijn namelijk diegene die voorkomen in de Galar Dex. In beeldmateriaal van Sword & Shield zagen we onder andere Charizard, Steelix, Seismitoad en Weavile voorbijkomen, dus het lijkt erop dat we van elke generatie wat wils krijgen, maar vooralsnog kunnen we enkel gissen naar hoeveel Pokémon daadwerkelijk in Galar gedijen.

Voor een serie wiens slogan ''Gotta Catch 'Em All!'' is, is dit natuurlijk een opmerkelijke keuze, hetgeen ook Masuda beaamde. Hij weidde daarom uit over wat voor gedachtegang achter dit besluit zat: ''In eerdere games die werkten met de Pokémon Bank-service werd je in staat gesteld om, bijvoorbeeld in Sun & Moon, elke Pokémon over te brengen, zelfs als die niet voorkwamen in de Alola Pokédex. Maar met de overgang naar de Nintendo Switch-hardware, dat veel krachtiger is en ons in staat stelt veel expressiever te zijn met elke individuele Pokémon, hebben we bij Game Freak een hoop gedacht over wat de beste manier zou zijn om verder te gaan terwijl we de kwaliteit van alle verschillende Pokémon behouden en ook gevechtsbalans meenemen met zoveel verschillende Pokémon en een beperkte ontwikkeltijd, zodat fans niet te lang hoeven te wachten op een nieuw deel in de serie. En na veel discussie hebben we besloten een nieuwe richting in te slaan.''

Wat Masuda zegt is ergens natuurlijk logisch. We zitten voor de komst van Sword & Shield al op ruim achthonderd Pokémon die allen hun eigen 3D-model moeten hebben. Tel daarbij op dat Pokémon als Unown, Arceus en Deoxys ook nog verschillende vormen hebben en verdubbel dát totaal nog eens vanwege shiny Pokémon en het is niet moeilijk om te zien waarom dit besluit genomen is. Toch wagen we te betwijfelen of de community zich hierin kan vinden. Het verzamelen van alle monstertjes is immers voor velen het belangrijkste deel van de ervaring.

0 reacties op "Pokémon: Sword & Shield heeft geen National Dex"