hotness 0
Need for Speed Underground 2
News

Zo ziet Need for Speed: Underground 2 eruit in Unreal Engine 5

Een fan van de klassieker besloot de volledige game in de nieuwe Engine te stoppen

Gepost door

Need for Speed: Underground 2 is een klassieker te noemen. Het was toen de eerste Need for Speed in een open wereld en als je het de schrijver van dit artikel vraagt was het meteen ook de beste. Toen was het een zeer indrukwekkende game, maar kijk je met de ogen van nu blijft daar niet veel meer van over. De fan die onderstaande filmpje heeft gemaakt, moet ongeveer hetzelfde hebben gedacht, maar in plaats van bij de pakken neerzitten en klagen dat vroeger alles mooier was, besloot hij de game opnieuw te maken in Unreal Engine 5.

Het gebeurt wel vaker dat een fan een game namaakt in een moderne engine. Zo is onlangs een video gemaakt van een fan die The Legend of Zelda: Ocarina of Time in Unreal Engine 5 heeft gemaakt. Ook die ziet er werkelijk prachtig uit.

Novozhilov, de fan die eigenhandig de remake heeft nagemaakt, had hem eerst in Unreal Engine 4 gemaakt, maar deze engine heeft nogal wat beperkingen en daarom besloot hij opnieuw te beginnen in de nieuwste engine van Epic Games.

Wat altijd jammer is met dergelijke privéprojecten is dat er niet echt een grote kans is dat ooit deze game een release zal krijgen. Hoewel EA de game los heeft gelaten en het nu bekend staat als abandonware, zal Novozhilov denk ik wel twee keer nadenken voordat hij zomaar een dergelijke game online uitbrengt.

Maar het filmpje is zeker leuk om naar te kijken.

1 reactie op "Zo ziet Need for Speed: Underground 2 eruit in Unreal Engine 5"

Gianni

6 december 2022 12:34

Pure nostalgie dit!

lv2