hotness 0
News

Consumentenorganisatie zet Super Mario in bij rechtszaak tegen Nintendo

Gepost door
op

Allicht wist je het al, maar ondanks de ontzettend positieve launch van de Nintendo Switch, was er ook wat gemor te horen aan de zijde van de consumenten. Sommige docks veroorzaakten krassen op het scherm en natuurlijk waren er ook defecte units. Het grootste probleem zat hem echter in de JoyCons.

Specifiek was het de rechter-JoyCon die regelmatig voor problemen zorgde door te gaan driften. Hierdoor worden bewegingen geregistreerd die er niet daadwerkelijk zijn, hetgeen problematisch is bij games die vertrouwen op Motion Controls. Nieuwere JoyCons hebben hier beduidend minder last van, maar dat verandert natuurlijk niets aan de miljoenen exemplaren die reeds zijn verkocht.

De Belgische consumentenorganisatie Test Aankoop is daarom van mening dat Nintendo gratis deze JoyCons dient te repareren in de garantieperiode; iets waar de game-gigant zelf het niet mee eens is. En daarom heeft het nu het heft in eigen hand genomen. Test Aankoop is voornemens om Nintendo formeel in gebreke te stellen en roept daarom getroffen consumenten op om zich aan te melden via hun website. En om deze oproep kracht bij te zetten, hebben ze een ludieke video gemaakt.

In de video in kwestie zien we Nintendo-icoon Mario het podium betreden bij een persconferentie, waar hij aankondigt afstand te nemen van het bedrijf. Als reden geeft hij de JoyCons, die het spelers van gamers vergallen. Realistisch? Verre van. Hilarisch? Zonder twijfel!

           

0 reacties op "Consumentenorganisatie zet Super Mario in bij rechtszaak tegen Nintendo"