hotness 0
Loddlenaut
News

De releasedatum van Loddlenaut is bekendgemaakt

Een game die bewustwording wilt genereren voor de vervuiling in zee

Gepost door

We leven in een wereld waar de zeeën en de plekken met zoet water steeds meer vervuild raken met ronddrijvend plastic. Als dit de fout van iemand is, dan is dit van de mens. Dieren maken tenslotte geen plastic. De plastic wordt door langdurige blootstelling aan water en zon verpulverd, maar gaat niet volledig weg. Loddlenaut probeert op zijn manier bewustzijn te creëren voor dit steeds groter wordende probleem.

In Loddlenaut speel je als een kleine astronaut die wordt opgedragen om een planeet die alleen bestaat uit water schoon te maken, omdat het zwaar is vervuild door bedrijven die zich er iets te aggresief hebben uitgeleefd. Door het schoonmaken van de waterplaneet zul je steeds meer levende wezens tegenkomen en zal er meer leven in de oceaan komen.

De ontwikkelaars achter deze minimalistische, maar schattige game hebben in juli met diversie goede doelen een schoonmaakactie georganiseerd om de stranden schoon te maken van onnodig plastic op Brighton's Beach. Tijdens de dag dat ze dit deden zijn meer dan 1500 stukken plastic opgeruimd en dit lijkt veel, maar het is maar een heel klein beetje.

"Het was een eer om een klein deel van het strand op te ruimen, dat er eerst ongerept uitzag, maar toen we verder keken, zagen we zoveel klein afval", zegt James Schall, WDC-ambassadeur en VP uitgeefstrategie bij Secret Mode. "Het was een openbaring dat de meeste voorwerpen die we vonden klein waren, maar zo talrijk. In onze game Loddlenaut komt de speler aan op een buitenaardse wereld en begint hij aan een missie om de buitenaardse oceaan op te ruimen - hopelijk inspireert het onze spelers om supervoorzichtig te zijn met hoe we voorwerpen gebruiken en weggooien, vooral als het voorwerpen zijn die jarenlang bij ons blijven!"

"Het was geweldig om te zien hoe de gamesindustrie zo enthousiast samenkwam om een positieve impact op de oceaan te hebben. 95% van de plastic vervuiling in de oceaan komt rechtstreeks uit onze steden en na verloop van tijd breekt dit plastic af in kleinere deeltjes door blootstelling aan de zon, wind en golven," zegt Sally Ward, Digital Partnerships Manager. "Maar het verdwijnt nooit echt; de stukjes worden steeds kleiner en worden microplastics, die grote schade toebrengen aan walvissen en dolfijnen en alle andere zeedieren. Mensen in staat stellen om op deze manier een verschil te maken was echt inspirerend en het was ook erg leuk!"

Op dit moment is er een demo beschikbaar via Steam om uit te proberen. Vanaf 16 november is de game te spelen op de PC en Mac.

0 reacties op "De releasedatum van Loddlenaut is bekendgemaakt"