Fantasian is de nieuwe JRPG van Hironobu Sakaguchi

Hironobu Sakaguchi is dé man achter Final Fantasy. Dus toen hij zijn eigen studio, Mistwalker, oprichtte, kon je erop rekenen dat mensen het in het oog zouden houden.

Deze studio heeft nu Fantasian onthuld, een nieuwe JRPG die exclusief voor de Apple Arcade verschijnt. Hierin speel je Leo, een jonge knul die zijn vader probeert te vinden en daarbij naar een andere dimensie wordt gezogen. Tot overmaat van ramp raakt die daarbij zijn geheugen kwijt, waardoor hij letterlijk én figuurlijk verder van huis was dan toen hij begon.

Gelukkig is er ook goed nieuws. Leo maakt namelijk nieuwe vrienden die hem helpen. Deze bestaande uit een prinses, de kapitein van een ruimteschip en twee verschillende robots. Een behoorlijk bont gezelschap dus.

Waarmee Fantasian zich onderscheidt van andere JRPG's, is met diorama's. Deze draag je als voorwerpen bij je en kun je inzetten om monsters die je weg blokkeren naar een ander deel van de wereld te sturen. Je bent dus niet van ze af, maar kunt jezelf wel tijd gunnen voor je het gevecht opnieuw probeert of jezelf tijd besparen door ze met meer tegelijk uit te schakelen. Voor meer details kun je onderstaande twee trailers bekijken.

 

                       
Discord

Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties

Games Headliner