hotness 16
EA
News

Intern onderzoek binnen EA over sexueel wangedrag op de werkvloer leidt tot niets

Echtgenoot van slachtoffer doet een boekje open over wat er volgens hem is gebeurd

Gepost door

Een aantal jaar geleden kwam Activision Blizzard King negatief in het nieuws wegens grootschalig seksueel misbruik. Nu blijkt dat bij EA ook een aantal klachten zijn binnengekomen over seksueel wangedrag. Hoewel de zaken zijn afgerond, lijkt het niet dat EA er iets mee heeft gedaan.

Het onderwerp over seksueel wangedrag is sinds #metoo nog stukken gevoeliger geraakt dan het al was en ik vind erover rapporteren dan ook erg moeilijk. Ik wil hier dan ook bij aangeven dat er altijd twee kanten van het verhaal zijn en dat bij dit artikel van één kant het verhaal wordt verteld. In hoeverre dit dan ook de volledige waarheid is, kan niet worden geverifieerd.

Robert Bowling is in het verleden betrokken geweest bij de ontwikkeling van Call of Duty en is nu directeur bij de ontwikkelstudio Midnight Society. Recentelijk heeft hij wat namen genoemd van EA-medewerkers waar klachten over waren gekomen voor seksueel wangedrag. Dit deed hij als antwoord in een tweet van één van die achter het wangedrag zat. Als echtgenoot van één van de slachtoffers geeft Robert Bowling aan dat hij live getuige is geweest van het seksuele wangedrag en heeft zelfs foto's van het zaakje van één van de twee directieleden. Helaas is hij te netjes en heeft hij de foto's niet gedeeld.

Tweet

Het gaat in de tweet om de development director van onder andere Plants vs Zombies Jordan Adams en ook Director Partnerships bij EAX Matthew Angeleri wordt genoemd.

Jordan Adams zou tijdens video-conversaties met vrouwelijk personeel onzedelijke handelingen op zichzelf hebben verricht. Ook zou hij pornografische video's naar deze vrouwelijk medewerkers hebben gestuurd.

Matthew Angeleri ging nog een stapje verder. Wanneer vrouwelijke collega's op vakantie gingen naar Las Vegas nodigde hij uit dat ze bij hem en zijn gezin thuis konden overnachten. Dit op zichzelf is natuurlijk geen misdaad, ware het niet dat hij deze medewerkers daarna seksueel lastig viel en ook hij video's van hemzelf opstuurde waar hij een flinke zwieper aan de salami gaf.

Dit is allemaal van enige tijd geleden en EA heeft beide zaken behandeld. Hier is echter nooit iets uitgekomen, omdat EA tot de conclusie kwam dat het seksueel ongewenste gedrag buiten de werkvloer gebeurde. Het gevolg was dat de vrouwelijke medewerkers nog altijd onder dezelfde personen moeten werken. Eén van deze medewerkers heeft te kennen gegeven dat haar manager veel van zijn tijd moet gebruiken om te communiceren met één van de daders, zodat deze vrouw niet in contact met hem hoeft te komen.

Als dit hele verhaal klopt, dan kun je rustig zeggen:
You cannot spell Diarrhea without EA.

0 reacties op "Intern onderzoek binnen EA over sexueel wangedrag op de werkvloer leidt tot niets"