hotness 19
Bully: Scholarship Edition
News

Sony heeft een patent aangevraagd voor een technologie die pesterijen tegen moet gaan

Pesten is een probleem, maar is dit de oplossing?

Gepost door

Sony heeft een patent aangevraagd voor een nieuwe technologie waarbij zij hopen dat ze pestgedrag op hun platform kunnen reduceren.

Het is deze dagen een groot probleem. Het lijkt er wel op dat op et internet de mensen steeds giftiger worden en op steeds meer schaamteloze manieren steeds meer onfatsoenlijke dingen tegen elkaar zeggen. Hoewel dit geldt voor alle facetten van het internet, is gaming geen uitzondering. Voor diegene die scheldt kan het een uitlaatklep zijn, maar voor degene die de klappen opvangt is het vaak minder leuk.

Persoonlijk heb ik dit jaren geleden gehad met League of Legends. Ik kende de game niet en werd gedwongen deze online te spelen, maar vanaf het eerste moment ben ik voor alle ziektes uitgemaakt die er bestaan. Ik ben hier altijd redelijk luchtig over en maak er graag grapjes over, omdat ik niet wil dat dit soort volk de overhand krijgt op mijn emoties, maar het weerhield mij er verder van om ooit nog League of Legends aan te raken. Dat is best jammer.

De techgigant Sony heeft nu een patent aangevraagd waarin ze een techniek voorstellen die herkent wanneer een speler een dusdanig omkering in zijn emoties krijgt, dat er allicht sprake is van iemand die hem oneerlijk behandelt. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door de hartslag te meten. Wanneer de slagen per minuut plotseling heel rap stijgen kan het zijn dat dit komt doordat iemand aan de andere kant van de lijn iets naars tegen hem zegt.

Nu is het nog dat de persoon die slachtoffer is van cyberbullying dit zelf moet aangeven bij Sony. Dit is echter vaak moeilijk en niet iedereen die wordt gepest begint erover. Er zit een soort maatschappelijk taboe op om melding te maken over dergelijke gevoelige onderwerpen. Op deze manier kan Sony dergelijke meldingen voor zijn en maatregelen nemen zonder dat er melding gemaakt hoeft te worden.

Hoe Sony van plan is dit te doen is niet bekend, maar kan zorgelijk zijn. Gaat met dergelijke systemen Sony een soort gedragspolitie worden die de vrijheid van de gamer dusdanig beperkt dat het plezier in gaming voor veel mensen verdwijnt of gaat het daadwerkelijk online pesten bestrijden? De toekomst zal het zeggen.

Patent Sony

0 reacties op "Sony heeft een patent aangevraagd voor een technologie die pesterijen tegen moet gaan"