hotness 0
Microsoft Flight Simulator
News

Vlieg in het zwaarste vliegtuig ooit in Microsoft Flight Simulator

De Antonov An-225 Mriya is beschikbaar, maar kost wel geld

Gepost door

Op 1 februari gaf Microsoft een presentatie over de huidige status van Microsoft Flight Simulator en wat er in de planning staat. Dit is nogal wat. Zo wordt Nieuw-Zeeland volledig opnieuw gemodelleerd met een nieuwe versie van hun DEM (Digital Elevation Model) die tot de meter nauwkeurig is. Negen vliegvelden op het eiland krijgen een flinke verbetering. Maar wat echt in het oog springt zijn de nieuwe vliegtuigen die worden gepresenteerd, waarvan eentje de show steelt: de Antonov An-225 Mriya.

Het verhaal achter de Antonov An-225 Mriya is groots met een zeer verdrietig einde. Dit Oekraïense vliegtuig is namelijk een gigantisch groot vliegtuig. In 1980 kwamen de plannen om een vliegtuig te bouwen waarbij het mogelijk was dat die hele ruimteschepen kon dragen naar de plaats waar deze gelanceerd moest worden. Hoewel de ruimtevaartuigen nooit af zijn gemaakt, is de productie van dit vliegtuig doorgegaan. Er is maar één vliegtuig van dit type.

Helaas stond het vliegtuig in Antonov Airport in Oekraïne toen Rusland het land binnenviel. Op 20 mei vorig jaar werd het enige model van zijn soort vernietigd.

Maar nu wordt er nieuw leven in dit gigantische stuk staal geblazen. Dankzij de ontwikkelaars bij Microsoft krijgt hij nieuw leven als digitaal vliegtuig. Voor 20 euro kun je vliegen in dit prachtige hoogtepunt van menselijke genialiteit. Met de opbrengst is er het plan om een nieuwe Antonov An-225 Mriya te bouwen, hoewel ik hoop dat ze hieraan gaan beginnen zodra de oorlog afgelopen is.

0 reacties op "Vlieg in het zwaarste vliegtuig ooit in Microsoft Flight Simulator"