hotness 0
News

Column: De Nintendo Switch en ik zijn geen match made in heaven

Gepost door

In oktober van het voorgaande jaar werd ik de trotse bezitter van een Nintendo Switch OLED. De aanschaf werd mede ingegeven door het verlangen van mijn dochter om Mario Party te spelen. Daarnaast had ik zelf ook wel oren naar een Nintendo in de huiskamer. Een maand voor de release van de nieuwste versie van de console besloot ik een pre-order te plaatsen, maar dat bleek een onmogelijke opgave. Op de dag van release had ik echter geluk! De tweede winkel die ik belde had net een annulering gehad en daarom één exemplaar over. Ik blij en mijn dochter blij, want zo kwam het verjaardagscadeau toch nog net op tijd binnen.

Thuis moest deze papa nog een paar daagjes wachten voor hij het cadeau van zijn dochter kon uitpakken. De verjaardag was nog drie dagen verwijderd en het was tenslotte haar cadeau. Na het uitpakken was het eerste dat mij opviel het scherm als je het apparaat als handheld gebruikt. Dat ziet er werkelijk fantastisch uit! Ook het feit dat het als handheld te gebruiken is, is een groot pluspunt. Zeker als de oudste het wilt gebruiken en de jongste een filmpje wilt zien.

Op zoek naar games

De volgende stap was het zoeken naar spelletjes. Voor kinderen is het aanbod vrij groot en vooral Mario Party doet het goed bij de kleine telg. Het spel is tevens leuk om als ouder met je kind te spelen. Dit was een schot in de roos. De Nintendo Switch blijkt een fantastische manier van gamen voor de jongere generatie.

Toen de kleine dame was voorzien, was het tijd om wat voor mijzelf te vinden. Dat bleek echter een grotere uitdaging. Voor mij persoonlijk is het aanbod op de Switch niet zo denderend. Dit komt mede doordat mijn voorkeur uitgaat naar het gamen op mijn PlayStation. Als een game op beide machines beschikbaar is, kies ik automatisch voor de PlayStation-variant, wat resulteert in een kleinere selectie aan potentiële games. Ik ging op zoek naar Switch-exclusives, maar onder deze titels zijn er maar weinig die mij kunnen bekoren. Dat maakt dat de Switch voor mij als gamer niet zoveel toevoegt.

Besturing

Een ander punt dat mij opviel is de besturing. De controller ansich is erg klein, waardoor ik deze niet al te fijn in de hand vind liggen. Wanneer ik het apparaat echter in handheld gebruik is dit wel prima wat mij betreft. Wat ook enorm wennen was, is het gebruik van de knoppen. Kijkend naar de layout is dit goed te matchen met de controllers van de PlayStation of de Xbox, er is echter een grote maar… Waar je op de PlayStation de onderste knop (de X) gebruikt om een keuze te bevestigen en de knop aan de rechterzijde (de O) om terug te gaan of te annuleren, is dit bij de Nintendo Switch precies omgekeerd. Zeker in het begin heeft dit voor mij enorm frustrerende momenten opgeleverd. Inmiddels ben ik er wel wat meer aangewend, maar het blijft ongemakkelijk aanvoelen.

Ik kan wel concluderen dat de Nintendo Switch en ik geen match made in heaven zijn. Het aanbod aan games spreekt mij niet erg aan en de controller en de functie onder de knoppen vind ik verschrikkelijk. Aan de andere kant is de Switch een fantastisch apparaat voor mijn dochtertje. De Nintendo Switch en ik zijn dan geen goede vrienden geworden, maar toch staat het apparaat met een goed gevoel in mijn woonkamer. Al is dit dan niet voor mijzelf.

 

0 reacties op "Column: De Nintendo Switch en ik zijn geen match made in heaven"