hotness 0
News

E3: Voorbeschouwing

Gepost door

Over twee weken is het zover: dan opent de Electronic Entertainment Expo, kortweg de E3, haar deuren – en kunnen duizenden gamefanaten een glimp opvangen van wat de volgende twaalf maanden ons te bieden hebben. Natuurlijk zullen voor de opening de gebruikelijke persconferenties van de grootste uitgevers worden gehouden. Dit jaar zijn echter alle ogen gericht op Sony en Microsoft, want zij komen allebei met hun eigen bewegingsgevoelig accessoire...

Marijn

Wat ik van de E3 verwacht:
De E3 gaat dit jaar weer een waar spektakel worden. Dit baseer ik op de recente ontwikkelingen in de game industrie op het gebied van bewegingsgevoelige controllers en de toepassing van 3D. Over beiden ben ik niet heel erg enthousiast, maar toch ben ik benieuwd wat Microsoft, Sony en Nintendo me voor gaan schotelen. Ik verwacht dat de strijd dit jaar weer zal gaan tussen Microsoft en Sony. Microsoft moet games gaan tonen voor Natal, waar Sony hetzelfde voor Move moet gaan doen. Ook denk ik dat Microsoft niet achter kan blijven bij Sony en iets qua 3D moet gaan laten zien. Heerlijk, die eeuwigdurende strijd! Nintendo kabbelt rustig mee met wat aankondigingen van games en de 3DS. Verder lijkt het me logisch dat we heel erg veel nieuws gaan horen over andere onlangs aangekondigde games zoals Bulletstorm en Gears of War 3.

Wat ik van de E3 hoop:
Ik hoop dat er net als vorig jaar weer een konijn uit de hoge hoed gaat worden getoverd, door alle drie de titanen. Vorig jaar was dat zeker het geval en zat ik tijdens de persconferenties van Microsoft en Sony op het puntje van mijn stoel. Ik denk dat beide bedrijven wel weer iets achter de hand hebben gehouden. Een handheld van Microsoft? Een Nintendo Wii 2? Of een ander slecht bewaard geheim van Sony?

Dennis

Wat ik van de E3 verwacht:

Dit jaar zal er geen konijn uit de hoge hoed getoverd worden door Sony of Microsoft. Ik verwacht dat beide bedrijven games gaan tonen voor Natal en PlayStation Move. Beide bedrijven zullen de beurs beschouwen als het belangrijke moment om te laten zien wat beide apparaten daadwerkelijk kunnen. Nintendo daarentegen zal gewoon rustig verder gaan met de manier van werken van de laatste jaren. Ik verwacht wellicht een nieuwe gadget voor de Wii, maar een upgrade voor de Wii MotionPlus zie ik nog niet verschijnen. Wellicht een aantal nieuwe games, want veel goede games voor deze gadget hebben we nog niet gezien. Nintendo zal alles inzetten op de onlangs aangekondigde 3DS en misschien, heel misschien krijgen we tussen neus en lippen door nog wel een nieuwe Zelda voor Wii te zien.

Wat ik van de E3 hoop:

Het liefste zou ik gewoon een groot aantal nieuwe, coole games zien. Of ze nu voor Sony, Microsoft of Nintendo uitkomen, maakt me niet zoveel uit. Ik wil weer wat om naar uit te kijken hebben. Red Dead Redemption kwam onlangs uit en in de komende maanden zullen we Metroid Other M en Super Mario Galaxy 2 kunnen spelen, maar verder is er eigenlijk niets waar ik naar uitkijk. Nieuwe games, dat willen we zien en het liefst geheel nieuwe franchises.

Kurt

Wat ik van de E3 verwacht:
Het lijkt duidelijk dat we ons aan een heleboel informatie mogen verwachten wat Microsoft Natal en PlayStation Move betreft. Microsoft geeft zelfs speciaal een extra persconferentie voor Natal. Verder verwacht ik dat Sony ook veel aandacht zal besteden aan 3D. Hierbij verwacht ik trouwens de eerste beelden van Killzone 3 in 3D. Daarnaast hebben ze misschien ook meer informatie veil over hun film streamservice MUBI. Nintendo zal het wel voornamelijk over hun nieuwste console, de 3DS, gaan hebben. Toch benieuwd of ze ook iets nieuws voor de Wii achter de hand hebben gehouden.

Wat ik van de E3 hoop:
Ik hoop vooral dat er een aantal releasedatums worden aangekondigd. Eindelijk een vaste datum voor Gran Turismo 5 zou wel fijn zijn. Ook naar de releasedatum en de prijs van PlayStation Move en Microsoft Natal ben ik benieuwd. Voor de rest hoop ik op heel veel informatie en beelden van nieuwe spellen zoals bijvoorbeeld Killzone 3, Fifa 11, Dead Space 2, F.E.A.R 3, Naughty Bear en nog veel meer.

Sander

Wat ik van de E3 verwacht:
Zoals bekend is de E3 terug van weggeweest en uitgevers zien het evenement dan ook echt als hét evenement van het jaar. Ik denk dan ook dat we veel te zien krijgen. Ik verwacht van Nintendo niet erg veel, alhoewel de 3DS en mogelijk de nieuwe Zelda wel wat kijkers zal trekken. Sony en Microsoft zullen echter hun motion controls uit de doeken doen, waarbij ik wel een spektakel verwacht. Ik hoorde dat Sony veel in petto had voor de E3, maar dat heeft Microsoft ongetwijfeld ook. Ik verwacht dan ook een beladen E3.

Wat ik van de E3 hoop:

Ik hoop dat er weer een berg games van hoge kwaliteit aangekondigd zullen worden. Ik hoop op een Naughty Dog, op Sucker Punch en wellicht meer beelden van Gears of War III en Fable III. Naar Natal en Move kijk ik niet erg uit, alhoewel deze mij nog wel kunnen verassen. De E3 wordt weer een vet evenement waar ik in ieder geval halsreikend naar uit kijk, aangezien er altijd wel wat te beleven is.

Sebastiaan

Wat ik van de E3 verwacht:
De komende E3 zal – zoals verwacht – geheel in het teken staan van 3D-technologie en Motion-controllers. Zo zal Sony met beelden van Killzone 3D en experimenten met de PlayStation Move laten zien, terwijl Nintendo haar nieuwe draagbare spelcomputer, de 3DS, op de kaart zal zetten. Bij Microsoft zal logischerwijs Project Natal de show stelen, tesamen met opkomende exclusieve titels als Gears of War 3, Fable 3, Crackdown 2 en Halo: Reach. Toch verwacht en hoop ik op meer, want zoals mijn collega Dennis al zei, is er na Red Dead Redemption niet echt veel meer om naar uit te kijken.

Wat ik van de E3 hoop:
Ik hoop vooral op nieuwe beelden van de nieuwe The Lord of the Rings-game, of wellicht op een aankondiging van Warner Bros. dat ze met Battle for Middle Earth 3 bezig zijn! Of dat Microsoft voor het eerst met een draagbaar iets bezig is. We zullen het allemaal wel zien, al neem ik deze alinea qua geloofwaardigheid met een flinke korrel zout.

Christopher

Wat ik van de E3 verwacht:
Ik verwacht een felbevochten strijd tussen Sony, Nintendo en Microsoft. Ze zullen alledrie hun nieuwste creatie ( PS Move, 3DS en Project Natal) aan de pers voorstellen – en ze zullen kosten nog moeite sparen om van hun persconferentie een heuse show te maken. Daarnaast verwacht ik dat topgames als Mafia 2 en Assassin’s Creed Brotherhood speelbaar zullen zijn, zodat we een correct beeld kunnen verkrijgen van deze games.

Wat ik van de E3 hoop:
Ik hoop op een paar onverwachtse aankondigingen, zoals een nieuwe Ratchet & Clank en Jak & Daxter. Hoewel ik denk dat het bij hopen zal blijven, verwacht ik toch enige geruchten in die richting. Daarnaast zouden een paar screenshots en trailers van “I Am Alive” mij zeker kunnen bekoren.

 

0 reacties op "E3: Voorbeschouwing"