hotness 0
News

Elden Ring Hacker wil laten zien dat het anti-cheat beleid gaten bevat

Gepost door

Elden Ring behoort misschien wel tot de meest geprezen games ooit vanwege de harde, moeilijke spelwereld. Dit betekent niet dat het een game is die erg moeilijk is te hacken. Malcolm Reynolds, ook wel berucht om zijn hacks van de Dark Souls games, verzoekt volgens Kotaku dat ze er nu eens iets aan gaan doen. Hij heeft een hack gemaakt waarbij hij verboden items in spelers hun inventory stopt, waardoor ze geband worden door het anti-cheat beleid van de befaamde ontwikkelaar.

Aan Kotaku vertelt Reynolds wat hij precies doet. Hij heeft een zogenoemde exploit gevonden. Dit kan gezien worden als een bug, waarbij je misbruik maakt om iets te doen wat eigenlijk niet de bedoeling is in software. Hij heeft in de broncode van de game iets aangepast waardoor in de game ‘developer mode’ kan worden geactiveerd. Een modus die de ontwikkelaars gebruiken om gemakkelijker bepaalde onderdelen in de game te kunnen testen. Hij gebruikt de “Hardscoping Tutorial”. Dit is een debug item dat pavel heet en in de officiĆ«le release niet meer gebruikt mag worden. Vervolgens gaat hij tegen andere spelers vechten en injecteert via een aantal spells de pavel in de inventory van de tegenstander. De anti-cheat software ziet dit als een verboden item en herkent de speler dan ook als een cheater, waardoor hij een softban krijgt. Deze ban laat de spelers wel doorspelen, maar hij kan alleen nog tegen andere gamers komen te staan die ook het label ‘cheater’ hebben opgespeld gekregen.

Op dit moment zijn er nog geen echte klachten binnen gekomen van gamers die door Reynolds slachtoffer zijn geworden van het anti-cheat beleid van Elden Ring. Naar verwachting zal dit wel ontstaan in de komende weken, omdat hij een bekende is die dit eerder ook al heeft gedaan met de Dark Souls games. Zijn naam is dan ook berucht in de subreddits van de genoemde spellen.

Reynolds heeft Kotaku verteld waarom hij dit doet. Hij hoop uiteindelijk dat hij betrapt wordt, zodat FromSoftware de anti-cheat software kan verbeteren. Hij ziet zichzelf dan ook als noodzakelijk kwaad. Of de spelers die onterecht als cheater worden neergezet daar ook zo over denken, kan op dit moment niet worden geverifieerd.

 

0 reacties op "Elden Ring Hacker wil laten zien dat het anti-cheat beleid gaten bevat"