hotness 0
News

Sony onthult controllers voor next-gen PlayStation VR

Gepost door

Sony deed onlangs uit de doeken dat het werkt aan een nieuwe PlayStation VR. Belachelijk veel werd er nog niet over het apparaat losgelaten, alhoewel we wel al weten dat het met één kabel is aan te sluiten op jouw PlayStation 5. Daarnaast is al bekend dat het om een release in 2022 gaat. Vandaag leren we ook wat we in onze handen hebben als we met de nieuwe PSVR aan de slag gaan!

De PlayStation Move-controllers die voor de huidige PSVR worden gebruikt zijn namelijk al aardig gedateerd en zijn dus toe aan vervanging. Daarvoor heeft Sony nieuwe controllers ontwikkeld die het nodige afkijken van de DualSense voor de PlayStation 5. De nieuwe controllers maken namelijk ook gebruik van haptische feedback en adaptieve triggers, waardoor je in bepaalde situaties dus extra weerstand van de controller zult voelen. Denk daarbij wanneer je tegen de wind inloopt, maar ook bij praktische situaties als het spannen van een boog.

Je ziet verder aan de afbeeldingen dat het over een ergonomisch design gaat wat tevens een opvallende verschijning is. De linker controller herbergt de square- en triangle-knop, ook wel bekend als vierkantje en driehoekje.  Daarnaast bevat het een analoge stick, L1, L2 en create-knop. De rechter controller bevat de andere figuurknoppen van de originele controller (X en O), een analoge stick, R1, R2 en een options knop. De controllers worden gevolgd door een tracking ring die aan de onderzijde van de controllers is gemonteerd. Hiernaast zit op beide controllers een ''grip'' button op de plek waar de vingertoppen rusten. Zoals de naam impliceert kun je hiermee dingen vastpakken.

Langzamerhand worden de prototypes van de controllers naar ontwikkelaars gestuurd, zo laat Sony weten. Het is nog even wachten voordat consumenten ermee aan de slag kunnen. Ergens in 2022 dus!

Update: Knoppen van de controllers verder verduidelijkt aan de hand van informatie van Sony zelf.

0 reacties op "Sony onthult controllers voor next-gen PlayStation VR"