hotness 0
News

Special: Osmo Creative Starter Kit

Gepost door

Al enige tijd geleden maakte ik voor het eerst kennis met de Osmo kits: educatieve software en attributen voor de iPad die thuis en in het schoolgebouw kunnen worden ingezet. Nadat eerder vooral de focus lag op rekenen (Pizza Co.) en bijvoorbeeld taal (Genius), is er ook een pakket voor de meer creatievelingen onder ons. Met de Osmo Creative Starter Kit denkt het bedrijf namelijk ook iets in de aanbieding te hebben voor zij die goed zijn met kleurpotloden en viltstiften. Ondanks het feit dat ik zelf geen enkel talent heb voor tekenen, ging ik aan de slag met die kleurrijke pakket.

Het pakket focust zit dit keer op drie apps, namelijk Monster, Newton en Masterpiece. Hoewel ik de laatste twee in de vorige bespreking ook al heb toegelicht, zal ik dit nog kort doen voor dit artikel. Newton is de meest natuurkundige app die Osmo te bieden heeft. In het spel zul je moeten proberen om balletjes op de juiste plek te krijgen. Je zult als het ware een knikkerbaan moeten realiseren, waarbij soms ook natuurkundige elementen een rol kunnen spelen, zoals de wind. Door het tekenen van de baanonderdelen op het meegeleverde witte wisbordje kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Maak simpele strepen of teken prachtige constructies: onderaan de streep zijn ze even effectief.



De tweede app die eerder is besproken, is masterpiece. Deze app is een prachtige manier om kinderen en volwassenen die niet kunnen tekenen (waaronder ik) toch het idee te geven dat ze wel degelijk iets in hun mars hebben. Door een figuur over te schetsen op het wisbordje dat voor de iPad ligt, kun je proberen een gedetailleerde kopie te maken. Wanneer dit uiteindelijk is gelukt, kun je een filmpje terugzien waar jouw handbewegingen versneld worden afgespeeld. Zie het als een soort Doodle. Vervolgens komt jouw kunstwerk in een soort digitaal museum te hangen.

De app die niet eerder besproken is, is Monster. Dit is een fantastische app die de creativiteit van kinderen stimuleert. Het monster op het scherm, dat nogal wat weg heeft van een van de personages van Monster & Co., heeft continu jouw hulp nodig. Zo vraagt hij om een schild of een deur om doorheen te stappen. Het is vervolgens aan de speler om dit voor hem te tekenen. Het spel accepteert bij het eerdere voorbeeld zowel hele simpele deuren als ware kunstwerken. Zo is er voor iedereen wat wils. Jammer genoeg spreekt het monster geen Nederlands, de ondersteunende teksten zijn dat wel. Kleine tegenvaller op het gebied van lokalisatie dus, maar geen onoverkomelijk probleem.

Dat ik eerder al twee van de drie aangeraden apps heb besproken, is niet geheel toeval. Je kunt namelijk bij alle Osmo apps komen en deze gratis downloaden. Aangezien voor alle drie deze apps geen wit wisbordje nodig is, is de collectie zeker niet de sterkste in het aanbod. Door voor de Genius of Pizza Kit te gaan, heb je meer materialen tot je beschikking voor andere spellen en kun je voor de apps Monster, Masterpiece en Newton simpelweg een wit papier gebruiken. Het verschil in kwaliteit is niet gigantisch, alhoewel de perfectionisten onder ons wel voor het wisbordje moeten gaan. Deze is namelijk van degelijke kwaliteit, alsook de bijgeleverde stiften.

Al met als is de Osmo Creative Starter Kit dus een vermakelijke bundel met degelijke materialen, maar niet de Osmo bundel die je het meeste waar voor je geld geeft. De drie aangeraden apps zijn ook zonder deze kit te spelen, mits je een andere starter kit reeds hebt aangeschaft.

0 reacties op "Special: Osmo Creative Starter Kit"