hotness 0
News

Stelling van de maand: De Coronacrisis zorgt voor meer game-uren

Gepost door

De coronacrisis kent veel maatregelen die we ons twee jaar geleden niet hadden kunnen voorstellen. We zijn meer aan huis gebonden en bezoek wordt beperkt. Dit vertaalt zich in meer uren op Netflix en aanzienlijk meer tijd achter PC of console. Na het thuiswerken alt-tab je naar een launcher en ook slinger je sneller de Playstation of Xbox aan. In plaats van die lange verjaardag kan je nu zonder schaamte gewoon met de Switch op je eigen bank gaan hangen. Je zou haast zeggen dat de stelling voor deze maand hiermee een inkoppertje is. Onze vier redacteuren reageren namelijk in februari op: De coronacrisis zorgt voor meer game-uren.

 

Sander

Voor een doordeweekse dag geldt dat voor mij niet. Ik gamede altijd al in de avonduren nadat de gewone baan erop zat. Dat doe ik nu nog steeds. Echter is het online gamen met vrienden wel wat toegenomen. Dat heeft er natuurlijk mee te maken dat we niet samen kunnen komen voor een drankje of een bordspel. Daarnaast wordt er in de weekenden ook wel wat meer gespeeld, omdat er weinig andere opties zijn. Dus onderaan de streep geloof ik zeker dat er meer game-uren worden gespendeerd, maar laten we niet spreken over schokkende cijfers, haha!

Sebastian

Voor mij is er weinig veranderd wat betreft het aantal uren wat ik spendeer aan gamen door de coronacrisis. Ik mag daarbij van veel geluk spreken dat ik in een bedrijf werk dat eigenlijk nauwelijks door de crisis is getroffen. Wat er wel is veranderd, is de manier waarop ik met vrienden game en contact onderhoud. Voor de crisis zaten we namelijk regelmatig samen voor een avondje couch co-op of speelden we singleplayer games waarbij we dan de controller doorgaven. Nu gebeurt dit allemaal online en voice chat is daarbij een belangrijk medium. Zo heb ik bijvoorbeeld samen met een vriend eerst de volledige Halo: the Master Chief Collection uitgespeeld en zijn wij inmiddels begonnen aan Halo 5: Guardians. Met een beetje geluk kunnen we daarna ook snel aan de slag met Halo: Infinite! Daarnaast ben ik ook begonnen aan Destiny 2: Beyond Light op het moment dat daar de next gen patch voor verscheen. Eerst solo, maar al snel stak ik een vriend en vriendin van me hiermee aan (no pun intended), die in het verleden al vele uurtjes in eerdere patches hadden zitten. Hierdoor hebben we nu een of meerdere avonden per week een compleet Fireteam om Nightfall Strikes, Dungeons of andere endgame content samen te doorlopen. En over precies één week kunnen we zelfs aan de slag met het nieuwe Season of the Chosen, waarbij er weer een berg nieuwe content in het spel komt!

Sil

Voor meer game-uren had de coronacrisis in mijn geval niet kunnen zorgen. Er zijn immers maar weinig vrije momenten waarop in geen controller of handheld in de knuisten heb. Corona heeft zelfs eerder het tegenovergestelde bereikt. Doordat sociale contacten veelal stil liggen, heb ik meer kwaliteitstijd met mijn vrouw doorgebracht, waarbij co-op gamen slechts zelden het tijdverdrijf naar keuze was. Dus nee, met deze stelling ben ik het niet eens.

Wilco

Ik denk dat de coronacrisis an sich tot een relatief kleine verhoging heeft geleid in mijn speeluren. Wel ben ik vanaf maart vorig jaar een stuk meer en intensiever gaan gamen. Deze nieuwe impuls kwam vooral voort uit mijn aanstelling bij GameQuarter. Opeens had gamen een groter doel dan enkel vermaak in de avonduren; ik kon mijn schrijfvaardigheid er verder mee ontwikkelen. Misschien is 2020 mede daardoor wel een van de meest intensieve gamejaren in mijn leven geweest.  
Uiteraard zijn er minder afspraken, verjaardagen, bordspelmomenten en bioscoop- of theaterbezoekjes. En ja, deze momenten verving ik ook door vertier in de digitale wereld. Maar dit is ondergeschikt is aan mijn rol als redactielid.

0 reacties op "Stelling van de maand: De Coronacrisis zorgt voor meer game-uren"