hotness 0
News

Stelling van de maand: Elden Ring was dé game van E3

Gepost door


De E3 ligt alweer even achter ons. Waar de één teleurgesteld was, kon de ander een kleine glimlach niet verbergen. Geen grootse aankondiging na grootse aankondiging, wel een momentopname van de industrie in coronatijd. Een industrie die buiten de officiële E3-momenten om ook Elden Ring aan het grote publiek liet zien met een eerste gameplay trailer. De langverwachte game van Hidetaka Miyazaki in samenwerking met George R.R. Martin bevat grotesque monsters, open velden en gameplay die we maar al te goed lijken te kennen van de Souls-serie. Geen wonder dat de stelling voor deze maand luidt: “Elden Ring is dé game van E3 2021”.

Wilco

Elden Ring doet een hoop goed bij de fans. De beelden beloven een game die ook gewoon Dark Souls 4 had kunnen heten. Grote gedrochten, zwaard en magie, duisternis en ongetwijfeld heel vaak doodgaan. De beelden maakten mij als niet-fan nieuwsgierig. Tweemaal eerder heb ik een Souls-game opgepakt en weer weggelegd nadat ik keer op keer tegen een muur aan leek te lopen. Ik had mijzelf beloofd dat deze games niet voor mij bestemd zijn, naast de moeilijkheid ook mede door de duistere inslag. Misschien moet ik weer op mijn eigen belofte terugkomen, uit nieuwsgierigheid. En als een trailer dat voor elkaar krijgt… maar de game van E3 2021? Niet voor mij. Ik heb niet echt een uitschieter maar werd het meest blij van Mario Vs. Rabbids: Sparks of Hope. Toch een beetje kleurrijker.

Sander

Ik vond de E3 van 2021 niet veel ge-wel-di-ge games herbergen. Uiteindelijk was er voor elk platform wel wat Wils, alhoewel er voor de PS5 niet echt een interessante, nieuwe exclusive is aangekondigd. Normaal is dit wel een troef die Sony speelt. Van de games die wél de revue hebben gepasseerd, is Elden Ring inderdaad wel het spel om in de gaten te houden. Het zag er allemaal indrukwekkend uit en de ontwikkelaar heeft zich al bewezen. De uitspraak dat de game multiplayer zou ondersteunen klonk mij als muziek in de oren. Het is een wereld die ik graag met vrienden zou ontdekken. Dit moet dan wel anders gaan werken dan in bijvoorbeeld Bloodborne, maar de kans dat dat gaat gebeuren schat ik niet heel hoog in.

Stefan

Voor mij was de game van de E3 niet Elden Ring, maar Battlefield 2042. Dit komt vooral doordat ik al een tijdje naar deze game uitkijk. Toegegeven, dit voelt wel een beetje als valsspelen aangezien we al wat van de nieuwe Battlefield-game hadden gezien voor de E3. Dit betekent niet dat ik niet benieuwd ben naar Elden Ring. De game ziet er prachtig uit en ik ben dan ook heel erg benieuwd naar het eindproduct. Elden Ring staat ook zeker op mijn wishlist. Verder vond ik de E3 vooral matig, een aantal titels waarvan ik meer hoopte te zien, werden helaas niet getoond.

Sil

E3 2021 mag dan wel een ontzettend slap aftreksel zijn geweest van wat ooit een fantastische show was, maar het was zeker niet klein genoeg om een game als Elden Ring de onbetwiste game van het evenement te maken. Ik heb zelf de eerste twee Dark Souls en Bloodborne uitgespeeld en snap de appeal van de spellen, maar het feit is dat de game slechts een niche aanspreekt. De rest van de mensen die enthousiast wordt, springt meer mee op de hypetrain die From Software-titels vervoeren door de bijna legendarische status die de spellen hebben gekregen omwille van de moeilijkheidsgraad. O en ik ben niet bepaald onder de indruk bij de naam George R.R. Martin.

0 reacties op "Stelling van de maand: Elden Ring was dé game van E3"