hotness 0
News

Top 3: Sil

Gepost door

Een top 3 maken. Dat dacht ik wel even te doen. Gewoon alle reviews van dit jaar erbij pakken en kijken waar de hoogste scores waren gevallen. Maar al snel voelde ik hetgeen wat mijn collega’s in voorgaande weken ook al onder woorden brachten: dat dekt de lading niet. Want hoewel een spel objectief misschien de beste is, is dat niet per sé degene waar ik het meeste lol aan heb gehad.

Want was dat wel zo geweest, dan had deze titel op de eerste plek staan: Hades. Voor nu moet het echter genoegen nemen met zijn rol als hekkensluiter. De roguelike is sfeervol, visueel prachtig, uitdagend en heel lang leuk, maar bewees voor mij maar weer eens dat het genre niet helemaal in mijn straatje past. Begrijp me niet verkeerd, ik heb er enorm veel lol mee gehad en daarom staat het ook hier, maar ik had er vermoedelijk nog meer lol mee gehad als het een traditionele action-adventure was geweest. Daarom kan ik het niet met een goed geweten met de hoofdprijs aan de haal laten gaan.

Wie van de twee?

Dat de tweede plek dit jaar naar een eroge zou gaan was me al snel duidelijk, maar de vraag was lange tijd welke: Love Sweets of Uchikano: Living With My Girlfriend? Beide hadden prachtige art, goede voice acting en verhaallijnen waar de zwijmelaar in mij wel raad mee wist. Maar welke? Love Sweets had meer content, meer dames, meer verhaal, maar ook een heel zwak begin waar je doorheen moet bijten. Uchikano is daarentegen heel erg recht door zee door keuzes weg te nemen, maar heeft de pacing precies goed en wist me van begin tot eind te bekoren. En dat woog toch net even zwaarder in mijn opinie.

De eerste plek verorberd

Eens ik had besloten dat de hoogste score niet gelijk stond aan de hoogste plek, kon er geen twijfel over bestaan wie de eerste plek zou gaan bezetten op mijn top 3. Carrion was een kort avontuur, maar is er een waar ik zo ontzettend veel plezier aan heb beleefd dat ik volgens mij van geluk zou gaan huilen als een vervolg nu zou worden aangekondigd. Het opjagen en opvreten van angstige mensen als een gigantisch misbaksel is niet bepaald passend bij de feestdagen, maar ik werd me er toch een partij jolig van! En dat de Kerst DLC er ook nog eens bij zat was de kers op de met bloed overgoten taart. Yum!


 

0 reacties op "Top 3: Sil"