hotness 0
News

Dungeons, opvolger Dungeon Keeper 2, aangekondigd

Gepost door

De Dungeon Keeper-franchise, met zijn alombekende intro, is waarschijnlijk een van de meest gespeelde series  uit de jaren negentig. Helaas stierf het derde deel uit de serie een vroegtijdige dood en werd de serie in de koelkast gezet. Sindsdien ging het alleen maar bergaf met het bedrijf en werd Bullfrog in 2004 samengevoegd met EA UK.  Algemeen werd aangenomen dat dit het einde zou worden van de populaire serie en tot op heden was de hoop op een nieuwe Dungeon Keeper opgegeven.

Gelukkig is er nog steeds het Duitse RealForge. Het bedrijf zou immers bezig zijn aan een identieke kopie van BullFrog's Dungeon Keeper die zou worden uitgegeven door Kalypso Media. Net als in het origineel kruip je wederom in de huid van een Dungeon Lord die een ondergrondse kerker moet onderhouden. Het hoofddoel van de game is om zoveel mogelijk avonturiers in de val te lokken met behulp van verborgen valkuilen, valdeuren en sadistische marteltuigen. Door de zielen te vangen van deze onfortuinlijke indringers, kun je de kerker uitbouwen tot een ondergrondse spelonk waar plaats is voor andere activiteiten. Zo kan je bijvoorbeeld een bibliotheek bouwen om magiƫrs te lokken, die duistere spreuken onderzoeken en die je kunt gebruiken om je kerker te versterken.
 
Helaas krijgt onze Dungeon Lord nu te maken met persoonlijke problemen en valt hij ten prooi aan een valstrik opgezet door zijn ... ex-vriendin. De Lord valt hierdoor terug naar de onderste regionen van de hiĆ«rarchie van de onderwereld. Door het succesvol uitbouwen van de ellendigste kerkers hoopt hij zijn rechtmatige plaats weer te kunnen innemen. Drie andere Lords hebben zijn plaats immers ingenomen en staan niet echt te wachten op zijn terugkeer…
 
Het spel krijgt de naam Dungeons mee, een knipoog naar de originele naam. De game zou in 2011 in de winkelrekken liggen. Er zijn ook vijf veelbelovende screenshots vrijgegeven, welke je hier kan bekijken.

0 reacties op "Dungeons, opvolger Dungeon Keeper 2, aangekondigd"