hotness 0
News

First party-titels voor PS5 zouden bijzonder duur zijn om te maken

Gepost door

Voormalig PlayStation-medewerker Shawn Layden, die vele belangrijke rollen binnen Sony's organisatie heeft vervuld, denkt dat de kosten voor het maken van first party-titels voor de PS5 bijzonder hoog oplopen. Naar verwachtingen zou het maken van deze games momenteel om en nabij de $200 miljoen kosten. Een aardig prijskaartje!

Volgens de voormalig beleidsbepaler verdubbelen de kosten voor het maken van first party-titels per consolegeneratie. Voor de PlayStation 4 zouden de productiekosten voor Sony's games dus rond de $100 miljoen liggen. Een goede ontwikkeling is dit in alle opzichten niet te noemen. Het zou er namelijk voor zorgen dat ontwikkelaars minder risico durven te nemen. Populaire franchises en genres worden zo meer uitgemolken, omdat de kans op (financieel) succes namelijk groter is dan bij het uitproberen van een gloednieuw concept.

Momenteel heeft Sony in ieder geval de nodige peperdure titels in ontwikkeling. Horizon: Forbidden West en God of War: Ragnarok zijn daar twee van, maar ook Gran Turismo 7 is in aantocht.

0 reacties op "First party-titels voor PS5 zouden bijzonder duur zijn om te maken"