Sony registreert patent voor real-time hulp tijdens het gamen

Oké, ga hier even voor zitten. Sony heeft namelijk een bijzonder patent aangevraagd waar jij als gamer in het verleden ongetwijfeld wel eens behoefte aan hebt gehad. Het bedrijf heeft namelijk het idee ingediend om spelers die vastlopen in een spel real-time te koppelen aan een expert. Hierdoor krijg je dus directe feedback op het verslaan van een lastige baas of oplossen van een ogenschijnlijk onmogelijke puzzel.

Bij de ingediende aanvraag is een afbeelding te zien waarin Kratos het opneemt tegen een gigantische baas. Rechts is een chatscherm te zien waarin de gamer hulp vraagt aan een expert die het level onlangs nog heeft gespeeld. Het gesprek kan gezien worden als een veredelde versie van een walkthrough op het internet. Veelal zoeken gamers nu filmpjes op YouTube van gamers die het level al eerder tot een goed einde hebben gebracht. Tenminste, dat doe ik. Dit patent zou advies op maat betekenen voor eenieder die dat nodig heeft.

Het is overigens nog niet zeker dat deze feature ook daadwerkelijk het daglicht zal zien. Het toont alleen aan dat Sony er serieus over nadenkt en hiermee voorkomt het bedrijf dat niet iemand anders er met het idee vandoor zal gaan.

Bron: MP1ST

Discord

Hot
Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties

Games Headliner